Recept gezonde chocolade repen

Dit recept gezonde chocolade repen is ontstaan doordat ik, geïnspireerd door een klant die vertelde lekkere repen te hebben gemaakt van rijstwafels, eens ben gaan googlen naar rijstwafel recepten. Op verschillende sites kwam ik recepten tegen en omdat ik het moeilijk kiezen vond, heb ik dit recept gezonde chocolade repen gemaakt. Een combinatie van de lions van Chickslovefood en van Focusonfoodies en dit gemixt met een eigen chocoladelaagje waren deze heerlijke reepjes het resultaat. Met uitsluitend natuurlijke ingredienten een prima alternatief voor de bekende chocobars, maar door de cacaoboter, kokosolie en pindakaas bevatten ze wel flink wat kilocalorieën. Genieten met mate dus 🙂

Ingredienten:
30 gram verkruimelde rijstwafel
Handje cashewnoten en een handje amandelen (naar eigen smaak, in verhouding met de rijstwafel)
Ongeveer 1 eetlepel rozijnen
2 eetlepels (100%) pindakaas (die is lekker dun, bij dikkere pindakaas heb je misschien wat meer nodig)
35 gr kokosolie (2 el voor de mix, een ruime eetlepel voor de chocoladelaag)
2 eetlepels cacao
2 eetlepels honing (of 4 indien je honing in de chocolaag gebruikt)
2 eetlepels ahornsiroop (of vervang dit door honing)

Hak de noten fijn en mix ze samen met de klein gesneden rozijnen door de verkruimelde rijstwafels.
Verwarm een pannetje met 2 el kokosolie, 1 el cacao, de pindakaas en 2 el honing.
Giet de mix over de rijstwafels en mix het voorzichtig door elkaar. Dit wordt een plakkerige substantie. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier en doe de mix hierin. Verdeel de mix over de bakvorm en duw het stevig aan. Dit werkt het beste door er een bakpapiertje overheen te leggen en het dan goed aan te drukken.
Zet de vorm in de koelkast voor ongeveer 30 minuten.

Smelt au bain-marie de cacaoboter, kokosolie, 1 el cacao en ahornsiroop (snij de cacaoboter fijn voordat je het gaat smelten, anders duurt het erg lang voordat het gesmolten is). Haal de bakvorm uit de koelkast en schenk de chocola over het rijstwafelmengsel. Zet overdekt terug in de koelkast en laat goed opstijven. Snij de plak in kleine stukken. Als je een dikkere laag chocolade wilt, kun je ook pure chocola smelten en dat eroverheen gieten. De hoeveelheid die ik heb gebruikt was net voldoende voor een heel dun laagje.

Enjoy!

Ik zou het leuk vinden als je hieronder een reactie achterlaat. Heb je het recept gemaakt? Vermeld dan mijn website er even bij.

Vond je dit een lekker recept? Kijk dan ook eens naar mijn andere recepten op http://www.puurlijf.nl/category/voeding/recepten/