Laat je excuses achter je en doe wat je moet doen om resultaat te behalen. Iets wat oncomfortabel voelt zorgt altijd voor allerlei excuses om het niet te doen. Dit helpt je echter niet verder. Het helpt om voor jezelf een harde deadline te stellen met een doelstelling. Dit moet uiteraard een realistische en haalbare doelstelling zijn. 10 kg afvallen in 4 weken tijd is behoorlijk ambitieus. Stel een einddoel en maak haalbare tussendoelstellingen per week, zo hou je het overzichtelijk en werk je van week tot week naar je nieuwe doelstelling toe.

Train 2 á 3x per week, het maakt niet zoveel uit wat je doet, als je het maar consequent doet. Kom bijvoorbeeld lekker bootcampen met PuurLijf :-).

Eet veel groente.
Door bij elke maaltijd iets van groente toe te voegen, eet je bijna ongemerkt veel meer groente, bijv als salade, rauwkost, tomaat op brood, komkommer met een dip als snack etc. Ook kun je natuurlijk groente door een smoothie doen. Spinazie met komkommer, appel of evt een beetje appelsap (neem dan puur sap en niet sap met geconcentreerd sap, dit is puur suiker) in de blender en je hebt een heerlijke smoothie. Hier zijn veel variaties op te bedenken.

Voeg wat extra eiwit toe aan je voeding (ei, kip, witte vis, magere kwark). Eiwit geeft een verzadigd gevoel waardoor je minder snel weer honger krijgt.

Drink voldoende water, je hebt 1,5-2 liter water per dag nodig om alle processen in je lichaam te ondersteunen en genoeg te hydrateren. Als je sport, drink dan 0,5-1 liter extra om het vocht dat je verliest door het zweten weer aan te vullen. Als je veel meer gaat drinken, spoel je juist belangrijke mineralen weer uit je lichaam.

Eet genoeg, als je te weinig eet vertraag je je stofwisseling en val je niet af. Via de deze link kun je een berekening maken hoeveel kcal je per dag nodig hebt om op gewicht te blijven. http://www.runinfo.nl/caloriebehoefte-harris-benedict.htm
Ga hier maximaal 10-20% onder zitten. Zo hou je je stofwisseling op gang en val je toch geleidelijk af.

Slaap voldoende. Hier wordt vaak niet aan gedacht, maar tijdens je slaap is je lichaam in rust en kan het herstellen. Bij onvoldoende slaap gaat je stofwisseling trager werken. Bovendien heb je overdag minder energie om te sporten (behaal je dus minder effect) en als je moe bent, ben je eerder geneigd om te gaan snoepen omdat je energie nodig hebt.

Heb je iets gehad aan deze tips? Of heb je nog vragen? Laat het in een reactie hieronder weten.

Wil je een persoonlijk advies, neem dan contact op met simone@puurlijf.nl