Heerlijke courgette-wilde zalm frittata

Eigenlijk was ik vanavond van plan om courgette pannenkoekjes te maken, maar tijdens het maken van mijn boodschappenlijstje bedacht ik dat een frittata ook altijd goed smaakt en bovendien nog makkelijker en sneller te maken is :-). Een heerlijk gerecht, met veel groente, verse vis voor de gezonde vetten en eiwitten. En het voordeel van een frittata is dat je er eigenlijk alles doorheen kunt doen. Ontelbare variaties mogelijk dus. Verse courgette dus, met een uitje, wilde zalm en rucola.

En aansluitend op mijn bericht van gisteren ook uitstekend geschikt voor kinderen die niet zo van groente houden. http://www.puurlijf.nl/kinderen-eten-te-weinig-groente/

Wat heb je nodig:

  • 1 courgette, geraspt
  • 1 uitje, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • Eetlepel olijfolie (om in te bakken)
  • 100 gram gerookte wilde zalm
  • 4 geklutste eieren
  • Beetje verse bieslook
  • Zakje rucola
  • Hüttenkäse
  • Koekenpan of lage schaal die in de oven kan

Hoe maak je het?

Verwarm de oven op 180 graden. Ik zet de grill ook aan, zodat de bovenkant wat sneller stolt.

Bak de knoflook, uitjes en courgette even aan in de olijfolie. Mix de bieslook en eventueel wat zout en peper door de eieren en giet het mengsel in de koekenpan. Laat kort de onderkant van het mengsel een beetje stollen en zet de pan dan 5 á 7 min in de oven. Hou goed in de gaten of het niet te snel gaat en haal de pan uit de oven als de bovenkant gestold is. Garneer met een beetje rucola en hüttenkäse en smullen maar.

Je kunt er nog een lekkere frisse salade bij serveren voor nog wat meer groente en voor de frisse bite.

Bon Apétit!