Courgetti met geitenkaas

Een supersimpel recept boordevol groenten. Courgetti is eigenlijk niets anders dan spaghettisliertjes van courgette. Als je een Spiralizer hebt, is het helemaal makkelijk om te maken, maar met een kaasschaaf de courgette in dunne plakken snijden en ze dan in de lengte in dunne sliertjes snijden werkt ook prima (duurt wel ietsje langer).

 

Wat heb je nodig?

Voor 2 á 3 personen:

2 courgettes

100 gr zachte geitenkaas

10-15 cherrytomaatjes

40 gr pijnboompitten

Verwarm de oven op 225 graden

Leg de tomaatjes in een ovenschaaltje en brokkel de helft van de geitenkaas eroverheen. Zet het schaaltje 10-15 minuten in de oven.

Snij de courgettes in dunne sliertjes en stoom ze 2 minuten (of blancheer ze even in gekookt water)

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan

Laat de courgetti goed uitlekken en meng de andere helft van de geitenkaas er voorzichtig doorheen. Verdeel over de borden.

Haal de tomaatjes uit de oven en verdeel dit over de courgetti. Strooi de geroosterde pijnboompitjes eroverheen et Voila!

 

Voor de kip:

300 gram kipfilet (biologisch)

De kip heb ik niet helemaal puur klaargemaakt, maar met kant en klare kipkruiden waar cornflakes doorheen zaten. Om het wel puur te houden kun je cornflakes (bij de natuurwinkel verkopen ze suikervrije) heel fijn maken en de kipfilet in stukjes snijden. Vervolgens de kip mengen met een eetlepel olijf- of kokosolie en door de cornflakeskruimels halen. Dan naar smaak kruiden en 15-18 minuten in een braadslee in de oven (of op een bakblik met bakpapier) ook op 225 graden.

Bon apétit!

Laat hieronder weten wat je ervan vindt