Heerlijk recept met zoete aardappel
Het is alweer even geleden dat ik dit recept maakte, maar vandaag sprak ik met een van mijn Bodystep deelnemers over voeding en moest hier weer aan denken. De zoete smaak van de aardappel met de pittige smaak van geitenkaas en koriander maakt dit echt een heerlijke maaltijd. Bovendien is het makkelijk te maken en terwijl de aardappel in de oven ligt, maak je de overige ingrediënten klaar. Makkelijk en snel dus, komt hier snel weer op tafel in ieder geval 🙂
De zoete aardappel of bataat wordt gezien als superfood. Niet zo gek als je weet dat deze knol (want eigenlijk is het geen echte aardappel) bomvol zit met vitamine A en C, magnesium en kalium. Daarnaast zitten er minder koolhydraten en meer vezels in (deze zorgen o.a. voor een verzadigd gevoel) dan in een normale aardappel en zit er een stofje in dat zorgt voor een minder snelle stijging van de bloedsuikerspiegel. Alleen maar voordelen dus! En in dit recept van Uit Paulines keuken ook nog eens superlekker . Ik heb het recept wel wat aangepast: de peper en knoflook heb ik eruit gelaten, koriander gebruikt ipv peterselie en geitenkaas ipv feta, heerlijk!
http://uitpaulineskeuken.nl/2013/11/gepofte-zoete -aardappel.html
Enjoy!
Ben heel benieuwd, dus laat je hieronder even weten wat je ervan vindt?
Liefs Simone
Recente reacties