Gezond ontbijt?

Zeker nu het weer wat kouder wordt, vind ik het heerlijk om als ontbijt iets warms te eten. Ontbijtpannenkoekjes zijn echt onze favoriet in huis. Ze zijn eigenlijk best snel klaar en heerlijk te combineren met verschillende soorten fruit of een beetje kwark of yoghurt. En als je teveel hebt gemaakt, kun je ze gemakkelijk in de koelkast bewaren voor de volgende ochtend šŸ™‚
Voor deze pannenkoekjes heb je maar een paar ingrediƫnten nodig:

Voor 2 personen:
100 gram havervlokken
200 ml water
2 eieren
eventueel 1 banaan
Extra vergine kokosolie
2 theelepels ahornsiroop

Mix de havervlokken, het water en de eieren met een staafmixer tot een glad beslag. Als je houdt van een zoetere variant, mix er dan ook een banaan doorheen. Smelt een klein beetje kokosolie in een grote koekenpan en schep met een juslepel 3 bergjes beslag in de pan. Als de pannenkoekjes belletjes krijgen, draai je ze om en bak je ze aan de andere kant gaar.

Ik maak er altijd stapeltjes van en vaak doe ik er nog wat blauwe bessen of frambozen bij. Ook lekker met een geraspte appel en een handje rozijnen door het beslag. Klein beetje ahornsiroop eroverheen sprenkelen en je ontbijtje is klaar.

Ik ben heel benieuwd hoe je ze vind, dus zou het leuk vinden als je hieronder je reactie achterlaat.