OERGEZONDE SOEP VAN LINZEN

Nu het weer wat kouder wordt buiten vind ik het heerlijk om als lunch lekker soep te eten. Behalve dat het heerlijk verwarmend is, vind ik het ook echt iets gezelligs hebben. Misschien omdat het mij doet denken aan vroeger toen we vaak op zondagmiddag met het gezin buiten gingen wandelen en daarna met zijn allen thuis een kop soep aten.

Je kunt natuurlijk een blik kant en klare soep kopen, maar vrijwel altijd zijn hier aroma’s en smaakversterkers aan toegevoegd. En eigenlijk kun je heel snel en makkelijk zelf soep maken.

Waar je misschien niet zo snel aan denkt is linzensoep. Linzen zijn supergezond. Ze zitten boordevol vezels, eiwitten en ijzer. Bovendien bevatten ze veel magnesium, fosfor en foliumzuur. In dit recept van De Groene Meisjes zijn ze ook nog eens superlekker. http://www.degroenemeisjes.nl/low-budget-recept-rode-linzen.

Soep is ideaal om van tevoren klaar te maken en te bewaren in de koelkast of vriezer, zodat je het snel kunt opwarmen als je wat minder tijd hebt om te koken. Je hebt dan in mum van tijd een gezonde maaltijd op tafel staan. Ook zijn er handige meeneembakjes verkrijgbaar waarin je de soep ook kunt meenemen naar je werk of school voor een snelle, gezonde lunch. Alleen maar voordelen dus šŸ™‚