Ontbijtkoek

Ontbijtkoek uit de supermarkt wordt vaak gezien als verantwoord tussendoortje, omdat het vetarm is. Maar eigenlijk is het helemaal niet zo gezond of verantwoord. Ongeveer 40% van een ontbijtkoek bestaat uit geraffineerde suiker (in de vorm van glucose-fructosestroop en suiker).

Dit alternatief uit het boek Powerfood van Friesland naar New York van Rens Kroes is een veel gezondere keuze. Niet al te zoet en met pure ingrediënten. De zoete smaak wordt verkregen door dadels, ook veel suikers dus, maar ongeraffineerd. De vezels en mineralen zitten er dus nog in. Deze ontbijtkoek is overigens niet vetarm, door de eieren en noten zitten er meer vetten in dan in een supermarktkoek, maar je lichaam heeft vetten nodig om te kunnen functioneren en door de eieren en noten krijg je juist de vetten binnen die je nodig hebt.

Het recept vindt je via deze link http://www.beaumonde.nl/lifestyle/tips-lifestyle/powerfood-van-friesland-naar-new-york-door-rens-kroes/

Zelf heb ik de pecannoten gemixt met paranoten, en wat cashewnoten.

Liefs,

Simone