Het is weer Sinterklaastijd, tijd voor speculaas, pepernoten en nog meer heerlijks.

Deze heerlijke pepernootjes, of eigenlijk zijn het kruidnootjes, bevatten alleen maar pure ingrediĆ«nten. Vrij van geraffineerde suiker, conserveermiddelen en kleur- en smaakstoffen dus. We hebben ze bij ons thuis blind getest met supermarktkruidnootjes en deze waren overduidelijk de winnaar van de smaaktest šŸ˜‹

Wat heb je nodig?

125 gram volkoren speltmeel (of glutenvrij havermeel als je glutenvrije kruidnootjes wilt)

25 gram amandelmeel

1 theelepel (wijnsteen) bakpoeder

80 gram roomboter

75 gram kokosbloesemsuiker (dit kun je ook 1 op 1 vervangen door honing)

1 eetlepel koekkruiden

1 theelepel gemberpoeder

Hoe maak je ze?

Verwarm de oven voor op 160 graden

Mix alle droge ingrediƫnten door elkaar en kneed dan de boter erdoorheen.

Maak van het deeg kleine bolletjes (max 1 cm doorsnee), ze zetten nog uit in de oven.

Leg de bolletjes op een velletje bakpapier op de bakplaat en zet ze ongeveer 15 minuten in de warme oven. Na het bakken de pepernoten op een grote schaal of bord schuiven en af laten koelen. Na het afkoelen zijn ze lekker bros.

Geniet er van!

Als je ze hebt gemaakt,Ā  ben ik heel benieuwd naar je reactie, laat je me weten wat je er van vindt? šŸ˜ƒ