STOPPEN MET STOPPEN

Veel mensen zijn weleens aan een dieet begonnen, misschien zelfs vaker. Maar bij het grootste deel van die mensen blijft resultaat uit of is dit slechts van korte duur. De vraag is dan waar dit door komt. ELK dieet, welke vorm dan ook, zal resultaat geven. Het probleem is echter dat we te snel stoppen. Er zijn namelijk ALTIJD excuses te verzinnen om er niet mee door te gaan. En die beginnen vaak al snel na het starten van een dieet. Soms heel bewust, maar meestal onbewust. Die excuses zijn vaak erg overtuigend, zo overtuigend dat je er zelf in gaat geloven. Dus je stopt, valt terug in je oude eetgewoontes en bent weer terug bij af. Werkt het dieet dan niet? Of, en dat is misschien lastig toe te geven, werk je ZELF niet?
Ik ben zelf vroeger ook wel eens begonnen met dieten, maar omdat ik dan heel snel honger kreeg, geen tijd had (wie kent hem niet ;-)) of mezelf vertelde dat ik toch nooit superslank zou worden stopte ik er al snel weer mee. Uiteraard zonder resultaat.

We zijn vaak ongeduldig, willen direct resultaat zien en zodra dat niet direct zichtbaar wordt, is er al snel plaats voor excuses. Die vaak echt zeer overtuigend zijn, zodat je er nog in gelooft ook.

Maar wat doet het met jou en met je zelfbeeld als je steeds ergens mee start en er mee stopt zonder dat het je iets opgeleverd heeft? Het maakte mij onzeker en ik had de overtuiging dat het me toch nooit zou lukken. Uiteindelijk besloot ik, omdat ik een fitte moeder wilde zijn, dat stoppen me niet zou helpen. Als ik mee wilde rennen met mijn toen nog kleine dreumes, moest ik fit worden. Destijds stond ik hijgend boven aan de trap als ik even snel een schone luier moest pakken, dus er moest wel wat gebeuren. Ik heb me ingeschreven bij een sportschool, plande 2 vaste sportochtenden en ben niet meer gestopt. Uiteindelijk werden deze 2 uur 3 en later 4 uur per week, omdat ik merkte dat ik me er lekkerder door ging voelen, mijn grenzen steeds kon verleggen en energieker werd. En het ook serieus leuk vond, het sporten zelf, maar ook om te zien en te voelen hoe mijn lijf veranderde, van binnen en van buiten.
Na een aantal maanden sporten, wilde ik ook mijn voeding aanpassen, dus ben gaan bijhouden wat ik at en heb stap voor stap dingen aangepast. Het resultaat? Flink wat kilo’s lichter en een nieuwe garderobe :-).

Als ik je 1 advies mag geven is het dit: zoek een sport die je leuk vindt en plan dit wekelijks in in je agenda. Begin met gezonder te eten, minder geraffineerde suikers, meer groente en fruit. Maak inzichtelijk wat je binnenkrijgt. Zorg dat er geen ruimte is voor excuses, doe het voor jezelf, voor je eigen gezondheid. En blijf dit doen.

STOP met STOPPEN.