DON’T COMPARE YOUR BEGINNINGS WITH SOMEONE ELSES MIDDLE!

Als je begint met sporten, kun je niet van je lichaam verwachten dat het kan wat een atleet kan. Je ziet op internet veel filmpjes voorbijkomen met de meest uitdagende oefeningen. Die zien er misschien op het eerste gezicht simpel uit, maar de mensen die dit doen trainen al jaren en weten precies wat hun lichaam aankan.

Zorg daarom eerst dat de basis goed is. Begin met niet te complexe basis oefeningen. Je zult merken dat deze al zwaar genoeg zijn. In mijn trainingen zie ik regelmatig dat mensen oefeningen in het begin nog niet (perfect) kunnen uitvoeren, maar Practice Makes Perfect. Opeens lukt die plank wel, of kan iemand een mooie pushup. Dat geeft echt een kick. In de trainingen bouwen we de oefeningen rustig op, en dit betekent ook dat iemand die al langer traint andere oefeningen doet dan iemand die net begint.

Je spieren moeten leren hoe ze moeten aanspannen en in welke houding je lichaam moet zijn voor een bepaalde oefening (spiergeheugen). Bij de een gaat dit sneller dan bij de ander, maar uiteindelijk lukt het en dat maakt dit werk zo geweldig om te doen 🙂

Vergelijk jezelf daarom niet met anderen, maar vergelijk waar je nu staat met waar je vandaan komt.

Zelf ben ik in 2010 begonnen met sporten. Dit is mijn eigen transformatie. En nog steeds zorg ik ervoor dat ik vooruitgang maak.

Nog een tip: Het is erg motiverend om regelmatig foto’s van jezelf te maken. Zo kun je je vooruitgang zien, terwijl je dat zonder foto’s bijna niet ziet. De veranderingen gaan zo geleidelijk dat je vergeet hoe je was toen je begon. En de beste motivatie is het behalen van resultaat 🙂

Hoe zorg jij dat je gemotiveerd blijft? Of heb je daar veel moeite mee?

Laat het me weten in een reactie hieronder 🙂

Liefs Simone